Friday, September 11, 2009

BELAJARLAH MENGENAI EMAS.....

gold cast barImage by hto2008 via Flickr

"Asyik-asyik emas....betul ke emas ni boleh bawa untung?"

"Eh..you kan pergi seminar hari tu, ceritalah sikit camne nak buat duit dengan emas"

Ada juga rakan-rakan yang bertanya kepada saya.

Sejujurnya saya memang tidak dapat menjawabnya kerana saya bukan pakar dalam bidang pelaburan emas ini.

Justeru, saya saya sangat teruja dengan terbitnya e-book yang menceritakan dan menjawab segala kemusykilan yang sering ditanyakan oleh pembaca yang berminat dengan pelaburan emas ini.

Bagi saya ini merupakan satu pelaburan yang bijak untuk mereka yang berminat.


Mari kita lihat apakah keraguan yang biasa ditanya oleh orang ramai mengenai pelaburan emas yang disampaikan oleh team Rahsia Emas ini.




==============================================
SOALAN DAN JAWAPAN
==============================================
SOALAN: Saya tidak tahu langsung mengenai pelaburan emas ini, tapi berminat untuk mengetahuinya. Bagaimana tu?

JAWAPAN: Ya, memang ramai orang yang tidak mengetahui tentang pelaburan emas. Atas sebab itulah team Rahsiaemas berusaha mengeluarkan ebook yang memberikan panduan lengkap mengenai pelaburan emas yang sebenarnya. Anda bukan sekadar mendapat ebook, tetapi akan dibimbing sehingga pandai oleh pakar pelaburan emas, iaitu En Syukor Hashim.


SOALAN: Bagaimana saya nak memulakan pelaburan emas?

JAWAPAN: Pelaburan emas menjadi sangat mudah apabila anda mengetahui ilmu mengenainya. Dengan kata lain anda perlu mencari ilmu berkenaan pelaburan emas terlebih dahulu. Cara termudah mendapatkan ilmu ini ialah dengan
mendapatkan e-book dari team rahsia emas. Ini kerana kami akan terus memberitahu anda
teknik-teknik dan petua menjana keuntungan dengan emas. Kami juga akan membimbing anda sehingga faham melalui ruangan GOLD MEMBERSHIP. Ini janji team rahsia emas.


SOALAN: Saya ni bergaji kecil, RM1000 sebulan. Bolehkah saya melabur dalam emas?

JAWAPAN: Ya, sudah tentu boleh. Dengan modal 3 angka pun anda sudah boleh mulakan pelaburan emas. Perkara ini dijelaskan di dalam ebook kami. Dengan menggunakan teknik-teknik di dalam ebook ini, anda pasti boleh menjana
keuntungan walaupun bermodalkan 3 angka untuk membeli emas.


SOALAN: Berapa modal minimum untuk memulakan pelaburan emas ini?

JAWAPAN: Modal minimum untuk memulakan pelaburan emas adalah 3 angka. Kurang dari RM500 pun anda boleh mulakan pelaburan emas anda.


SOALAN: Di mana saya boleh mendapatkan emas ini?

JAWAPAN: Terdapat banyak institusi yang menjual emas tidak termasuk kedai
emas. Namun di dalam ebook ini kami menceritakan institusi yang menjual
emas-emas yang khusus untuk tujuan pelaburan. Anda boleh terus membeli emas pelaburan daripada institusi-institusi ini. Ini bagi memastikan pulangan yang maksima kepada anda.



SOALAN: Boleh percaya ke pelaburan emas ni? Saya takut kena tipu..

JAWAPAN: Ya, sudah tentu anda boleh percaya. Dengan panduan yang diberi di dalam ebook team rahsia emas. Kami memberikan jaminan bahawa semua pelaburan emas yang dibuat adalah sah dari segi undang-undang dan tidak ada langsung
penipuan. Kami juga memberikan panduan bagaimana anda boleh mengelak daripada skim-skim pelaburan yang bertopengkan emas.


SOALAN: Boleh kaya ke dengan pelaburan emas ini?

JAWAPAN: Ya, sudah tentu boleh. Kami ada dedahkan teknik menjadi kaya dengan
pelaburan emas.



SOALAN: Emas ni sesuai untuk pelaburan jangka masa panjang ke jangka masa pendek ?

JAWAPAN: Emas nie sesuai untuk jangkamasa sederhana (1-3 tahun) dan jangkamasa panjang (5 tahun keatas). Kalau dalam jangkamasa pendek (kurang setahun), boleh juga dapat untung. Tapi kena ada tekniknya. Anda boleh baca teknik tersebut di dalam ebook ini.

SOALAN: Saya student universiti lagi, bolehkah saya melabur emas?

JAWAPAN: Sudah tentu boleh. Dengan modal ratus ringgit sahaja anda dah boleh memulakan pelaburan emas.


SOALAN: Pelaburan emas ni sah ke dari segi syarak? Saya takut ada unsur shubhah atau riba.

JAWAPAN: Ya, pelaburan emas sah dari segi syarak.

SOALAN: Pelaburan emas ni macamna ye? Saya bagi modal kat awak ye?

JAWAPAN: Oh tidak.. anda tidak perlu bagi modal kepada kami. Anda boleh buat sendiri. Selepas membaca ebook ini anda akan tahu rahsia membuat pelaburan emas sendiri.

SOALAN: Berapa kena bayar nak join ni?

JAWAPAN: Tidak perlu. Anda Cuma perlu beli book ini dan praktikkan teknik-teknik yang diajar. Jika ada soalan maka kami akan berikan bimbingan kepada anda.


SOALAN: Melabur emas ni kita beli barang kemas dan kita simpan kan? Sampai masa harga tinggi kita jual kan?

JAWAPAN: Itu cuma salah satu teknik membuat keuntungan dengan emas. Banyak lagi teknik-teknik yang kami ajarkan kepada anda untuk menjana kekayaan dengan emas. Kami juga ceritakan bagaimana menjana keuntungan dengan emas secara maksima. Kesemuanya akan diketahui apabila anda mendapatkan ebook ini.


SOALAN: Yang saya tahu beli emas masa murah dan jual masa harga tinggi, itu je cara untung dengan emas..Ke ada cara lain?

JAWAPAN: hehehe... banyak lagi teknik menjana keuntungan dengan emas yang boleh diperolehi di dalam ebook ini. Ini cuma satu daripada teknik menjana keuntungan dengan emas.


SOALAN: Team Rahsia Emas ni syarikat macam Etika Emas ye?

JAWAPAN: Oh tidak sama sekali. Kami tidak membuat skim pelaburan emas. Kami membimbing anda membuat pelaburan emas dengan cara yang betul.



SOALAN: Pelaburan emas ni kita beli emas dan simpan sendiri kan? Saya takut la nanti hilang ke atau dicuri.

JAWAPAN: Jangan risau, kami akan tunjukkan bagaimana cara untuk membuat pelaburan emas yang menguntungkan tanpa perlu risau untuk menyimpan dan kehilangan emas. Semuanya didedahkan di dalam ebook ini.


SOALAN: Pelaburan emas dengan pelaburan lain mana lagi bagus?

JAWAPAN: Setiap pelaburan ada kebaikan dan kelemahan yang tersendiri. Pihak kami tak boleh buat perbandingan antara setiap pelaburan kerana kelas yang berbeza. Apa yang kami buat ialah menceritakan kelebihan pelaburan emas. Selepas itu anda boleh membuat perbandingan sendiri.


SOALAN: Bagaimana nak tahu turun naik harga emas?

JAWAPAN: Kami ceritakan perkara ini di dalam ebook tersebut. Jadi dapatkan ebook ini untuk mengetahui jawapannya.



===============================================
..
===============================================
Dengan persoalan yang dijawab oleh team Rahsiaemas ini, saya harap kita semua dapat sedikit sebanyak pemahaman mengenai ilmu pelaburan emas ini.

Ilmu yang datang hanya sekali, di lain masa mungkin kita terpaksa bersusah - payah mencarinya sendiri.

Oleh itu, belajarlah ilmu pelaburan emas ini sekarang! Hanya ilmu yang menjamin kesenangan hidup di masa hadapan.

Dapatkan Ilmu Pelaburan Emas Pertama Di Malaysia


Dan jangan lupa membayar zakat bila sudah cukup nisab dan haulnya.

Allahu'alam



Ummuzulfa 11 September 2009



Reblog this post [with Zemanta]

2 comments:

Norashida said...

sis, shida dah research about emas ni dr zaman belajar. luckily ada lecturer di usm yg perkenalkan ttg dinar emas. terus binacang dgn bakal suami (masa tu) nak guna dinar emas sebagai mas kahwin.

boleh juga beli dinar emas sebagai pelaburan. min is 10 dinar (kalau tak silap...dah lupa). nak simpans ecara fizikal pun boleh atau nak simpan secara maya pun boleh. kena buka akaun.

shida deal with IGD exchange. ade main office di KL. website pun ada.

simpanan dan pelabura menggunakan dinar emas lebih baik berbanding wag kertas. hal ini kerana dlm masa 10 tahun nilai wang kertas akan mengalami inflasi dan defisit. tetapi dlm masa 10 tahun nilai emas semakin meningkat.

kan bagus kalau simpanan di tabung haji menggunakan konsep dinar emas. takdela risau akan kenaikan kos perbelanjaan haji pd tahun tahun mendatang kerana dpt ditampung oleh nilai emas yg meningkat saban tahun.

sebagai contoh,
2004 - 1 dinar rm250++
2009 - 1 dinar rm300 ke 400

tak rugi membeli emas.

Ummuzulfa said...

TQ shida,

memang gold is the best investment...memang dah sebut dalam quran dan hadis.

akak pun ada jugak beli dinar emas sikit-sikit for anak-anak.

but because emas ini adalah salah satu barang ribawi, maka jual belinya memang kena tengok betul-betul sebab kalau tak boleh terjebak dalam riba'.

pernah baca dalam zaharuddin.net pasal akaun GIA yang agak diragui kesahihannya sebab dalam jual beli emas ni, barang fizikal dia mesti jelas dan harganya juga kena jelas.

That's why I think emas fizikal is the best and the safe way of investment.

Just my 2 cents.

Free Counters
Petco Promotion Code